My Life, Uncategorized

Bijo ke Mana Aja?

20181012_1657112033648520.jpg
Danau Kawaguchi

Rasanya waktu sehari berasa kurang aja sampe gak sempet nulis. Bijo ke mana ajaaaa? Ada, di rumah. Emang ngapain aja? Belajar! Iya belajar.Ngapain coba saya belajar, saya kan bukan anak sekolah atau kuliahan. Kerajinan kan hmm

Continue reading “Bijo ke Mana Aja?”

Advertisements
Uncategorized

Happy Birthday

I just woke up and realize that today is my birthday. Yay happy birthday to me! I didn’t jumped to the bathroom and took shower, instead i grab my phone and post my blog for the first time. The reason why i never posted anything in my blog was because personal reason.

Today i wanna thankfull to god for give me the chance for living the fullest. Thank you for give me health, thank you for every thing. If i can ask to god, i wanna get the opportunity to get IELTS band 7. And a husband, i want a husband haha.

I was busy working and study. That’s the reason why i never blogwalking or posted a journal. I’m a scholarsip hunter now. I wanna take master degree in the US or UK, but how?

Am i ambitious? No. I’ve been living in comfort zone for very long time. I have to use my brain and absorb new thing. I like study. I wanna make change. I didn’t go traveling for vacation for a long time because i use the money for the preparation for the scholarship hunting. It’s so expensive haha.

Next month i will have another preparation course which is focus with math, high level english vocabulary and essay writing. Yess i’m struggling with english. I thought english is easy, but i was wrong. I will have a test in October. And another IELTS in September. Ah, and a trip to Jogja next week. Does anyone wanna meet up?

Ok, i have to sholat subuh now, and then go to hospital for medical check up, for the requirement to apply scholarship. Manusia berusaha, Tuhan yang menentukan. I’ll keep on trying and trying and trying. Wish me luck for the IELTS! 😄

Have a good day!

Uncategorized

Where are you, Bijo?

Oh no, i haven’t posted anything yet since a long time ago in my blog. I was very busy with my life. I don’t even remember that i have a blog. What kinda blogger am i. Don’t tell yourself a blogger if you never updated your journal.

I was planning to apply a scholarship and take master degree in the US. But i don’t think that i can do that. I don’t even meet the minimum english score requirement to apply graduate program in the university in the US. I’m still strugling with my english.

I took IELTS last year but my score only 6. Did i give up? No! I took IELTS again last month and i end up with 5,5 band IELTS. Did i give up? Of course no. I have another ibt TOEFL next saturday. And guess what, i haven’t study and not familiar with the test. I was busy with my job. I don’t know how to manage my time. I was exhausted every day.

I’m not sure with my TOEFL. I don’t know how to sit in my room and study. I was too tired. I do have another test next month.

Being a traveler doesn’t help your english ability. You only have to study, that’s all you need. I think i will give up with my plan and sleep now. I’m sleepy. Good night

Uncategorized

RAMADAN EKSTRA TOKOPEDIA (24 dan 25 Mei 2018) – Core Activities

20160918_091349.jpg

Nggak kerasa hari ini udah memasuki puasa hari ke-8, waktu bekerja kurang lebih 2 minggu lagi sebelum mulai libur lebaran yay! Libur lebaran tahun ini lebih panjang dari tahun sebelumnya, dan yang lebih menyenangkan adalah nggak dipotong cuti tahunan, bahagia sekali saya. Kemarin saya denger di berita juga kalo pembagian tunjangan hari raya sudah dekat. Gaji, thr, tunjangan, dalam satu bulan bisa sedikit kaya mendadak hihi. Tangan saya udah gatel aja mau beli tiket. Ealah kemarin udah sobek tiket deng hiks.

Continue reading “RAMADAN EKSTRA TOKOPEDIA (24 dan 25 Mei 2018) – Core Activities”

Uncategorized

Ramadan Ekstra : Tips Belanja Online Hemat Selama Bulan Ramadan di Tokopedia

20180221_180915-141640596.jpg

Mayday mayday!! Sekarang udah bulan Mei, sebentar lagi udah bulan puasa, bulan depan udah lebaran, whoaaa! Kayaknya baru kemarin kita puasa dan lebaran, nggak berasa sebentar lagi kita akan memasuki bulan Ramadhan kembali. Bilang apa adek-adek? Alhamdulillah.

Continue reading “Ramadan Ekstra : Tips Belanja Online Hemat Selama Bulan Ramadan di Tokopedia”

Uncategorized

Long Wiken Ke Mana?

20171223_1609531686254922.jpg
Washington DC

Helloooo.. Lama tak bersua. Bagaimana liburan long wiken kamu?? Ke mana aja? ong weekend kamu ke mana? Saya nggak dong nggak ke mana-mana. Tapi… saya udah punya tiket ke mana-mana untuk liburan akhir pekan selanjutnya, masih lama sih. Orang kaya saya mana betah diem aja di rumah, nggak kelayapan jauh-jauh hihi. Kadang-kadang saya suka takut sama diri saya sendiri yang tiba-tiba nekat melakukan perjalanan jauh seorang diri ke tempat yang belum pernah didatangi. Dari manakah keberanian atau kegilaan saya ini datang? Aduh saya stress sendiri ngebayanginnya.

Continue reading “Long Wiken Ke Mana?”

Uncategorized

Dompet Wanita, Penting Nggak Sih?

20170625_154416

Independence Hall, Philadelphia

Liburan sudah selesai, saatnya kita kembali dihadapkan pada rutinitas harian, entah berkutat dengan pekerjaan atau kuliah atau kesibukan di rumah. Heran deh, sampai sekarang saya masih berasa jetlag sepulang dari Amerika minggu yang lalu. Setiap sore sekitar jam 4 saya sudah tidur terlelap seperti orang pingsan di bus, sampai di rumah masih dilanjutkan lagi tidurnya sampai tengah malam. Kemudian setelah puas tidur saya akan lari ke dapur dan ngambil makan, nonton tv, tidur lagi sampai subuh. Jetlag ini nggak bisa dikalahkan dengan sugesti ternyata, memang harus dilalui huhu. Padahal sama NYC perbedaan waktunya cuma 11 jam doang, nggak kaya waktu ke Alaska yang sampe 15 jam.

Continue reading “Dompet Wanita, Penting Nggak Sih?”